Online Backgammon

AAMS-slot

Spelet Backgammon är ett av de mest populära brädspel runt. Det har funnits i århundraden och olika varianter spelas över hela världen. Backgammon brädspel spelas över hela världen i en levande miljö och växer i popularitet som Internet-spelet också. Om du är obekant med reglerna i denna populära spelet men skulle vilja lära kommer du bli glad att höra att det är lätt att lära sig spela backgammon.

Om du vill lära dig backgammon instruktioner måste du börja med en grundläggande förståelse för backgammonbrädet och sätta upp. Styrelsen i detta spel är indelad i 4 kvadranter och delad på mitten av en bar. På din sida av brädet är dina homeboard kvadrant och utombordare kvadrant. På den motsatta sidan av brädet är din motståndares homeboard och utombordare. Varje kvadrant har 6 trekantiga poäng i det, för totalt 24 poäng på tavlan. Dessa är de punkter som du kommer att flytta dina brickor runt brädet.

En backgammon set innehåller 30 brickor. Varje spelare får 15 brickor och de motstående pjäser sätts upp på tavlan. Din backgammon som är en spegelbild av din motståndares inrättas.

Nu när du förstår styrelsen och grundläggande backgammon setup du är redo att lära sig spelets regler. Du och din motståndare kommer att röra sig i motsatt riktning runt bordet. Ditt mål är att nå alla dina pjäser till din homeboard och bära bort dem från brädet innan din motståndare uppnår samma mål. För att flytta runt bordet du kommer att rulla 2 tärningar. Du får flytta en bricka för varje dö, eller flytta en pjäs två gånger, förutsatt att flytta är lagligt.

För att en övergång till vara lagligt i backgammon du måste gå i en riktning framåt och landa på en punkt som inte innehåller 2 eller flera av motståndarens pjäser. Om du hamnar på en punkt som innehåller endast 1 motsätter pjäs detta kallas en “hit” och du flyttar den motstående pjäs till baren som delar styrelsen. Din motståndare måste ange igen genom din homeboard till den punkt längst bort från sin egen homeboard.

På vägen runt spelplanen kan du använda olika backgammon strategi alternativ. En av de bästa strategierna är att skapa blockad genom att placera två eller flera av dina pjäser på flera punkter i rad för att hålla din motståndare att passera.

Nu när du har en grundläggande förståelse för backgammon regler du är redo att börja spela. Du kan spela backgammon online gratis eller för riktiga pengar med ett backgammon spel. Att spela gratis är ett bra sätt att lära sig att spela och förbättra ditt spel, men många spelare njuta av spänningen i backgammon spel för riktiga pengar. Men du väljer att spela du är säker på att njuta av denna spännande och populära brädspel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *