Gonzos Quest

852_2_big

Gonzos Quest är namnet på Net Entertainments nya storspel, en riktig pärla bland enarmade banditer på nätet! Förutom att Gonzos Quest är fullt av nya funktioner är det dessutom något av det snyggaste vi sett från NetEnt hittills. Till skillnad mot de flesta andra enarmade banditer som man hittar på nätet snurrar inte hjulen i Gonzos Quest. Spelsymbolerna faller istället ner ovanifrån som stenblock, för att sedan pulveriseras.

Den nya funktionen kallas Avalanche och det är något helt nytt i den här typen av spel. En vinst leder direkt till en ny Avalanche. De vinnande symbolerna exploderar och går upp i rök vilket i sin tur lämnar utrymme för nya stenblock att falla ner. Vinstmultiplikatorn växer efter varje Avalanche. Maximal multiplikator i Gonzos Quest är fem i det vanliga spelet och femton i ”Free Fall” läget.

 

Grafik och tema
Som vi redan nämnt ovan är Gonzos Quest det vassaste spelet hittills från NetEnt. På senare tid har trenden bland spelautomater/slots på nätet varit att skapa allt snyggare spel rent visuellt med 3D-grafik som i det närmaste påminner om tv-spelet som du har hemma. Gonzos Quest har tagit fasta på det konceptet och redan under intro-filmen känner man att det är något extra som komma skall. Förväntningarna infrias med råge och spelläget är något i hästväg, både vad gäller ljud, grafik och spelkänsla.

Spelets tema handlar om att du får följa med Gonzo på guldjakt i Eldorado. Om du får free falls kommer det att rassla till rejält. I symbios med den fantastiska 3D grafiken, ljudeffekterna och animationssekvenserna tas du med på en resa tillbaka till 1700-talet. Gonzo, hjälten i spelets story, går i fotspåren av conquistador Gonzalo Pizarro som sökte efter Eldorado, den förlorade guldstaden. Hans skattkarta är nu i dina händer och det bästa av allt…Du får behålla allt du hittar!

Spelets funktioner
Gonzo’s Quest är en videospelsautomat utan snurrande hjul. GQ har istället fem ”block”, tre rader och 20 linjer. Dessutom introduceras Avalanche-funktionen och Free Fall-vinster. Som en extra krydda och väg till fina vinster finns också Wild-ersättningar. Du kan välja en (1) till fem insatsnivåer.

Avalanche
Symbolerna faller på plats på de fem hjulen i stället för att snurra. En vinnande insatslinje startar en lavin (avalanche). Symbolerna i vinnande kombinationer exploderar och försvinner, och ger plats för en andra lavin av symboler. Vinstmultiplikatorn ökar med varje ny lavin. Högsta multiplikator är fem i spelet och femton i Free Fall-läget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *